top of page

ONSDAG Thailändsk kycklingfärsgryta med kokosmjölk

4 portioner

Välj färska grönsaker och inte frysta wokgrönsaker på påse. Det blir godare och är värt en liten extra stund i köket! Välj en currypasta med hetta som passar de som ska äta. De flesta är väldigt heta så använd med måtta om stark mat är något som inte gillas av alla.


blandade grönsaker, gärna i säsong, t ex morötter, paprika, vaxbönor, broccoli, blomkål, lök

kycklingfärs

currypasta

kokosmjölk eller kokosgrädde

fisksås

lite socker


  1. Skär grönsakerna i munsbitstora bitar och fräs dem på hög värme i olja. Gärna i en gjutjärnsgryta som går att hetta upp ordenligt. Då får grönsakerna och god wokad smak. Ta ur dem ur grytan och lägg på en tallrik.

  2. Stek sedan kycklingfärsen så den får fin färg.

  3. Lägg i någon sked currypasta och låt steka med en stund så smakerna frigörs. Var lite försiktig med mängden currypasta. Det blir lätt ganska starkt.

  4. Häll över kokosmjölk eller kokosgrädde, tillsätt fisksås och lite socker. Låt såsen koka ihop en stund och smaka sedan av med mer socker och fisksås om det behövs.

  5. Tillsätt grönsakerna i grytan precis innan servering så de behåller krisp och spänst. Servera med ris.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page