top of page

FREDAG Cordon bleu

4 portioner

Panerad kycklingfilé fylld med ost och skinka. Bakpotatis och sallad är gott till. 

Du behöver: 

Kycklingfilé, svensk

rökt skinka

god ost

ägg

vetemjöl

ströbröd, t ex panko

salt och peppar

smör och olivolja

stora potatisar

blandade grönsaker

1. Skär ett snitt på längden i varje kycklingfilé så det bildas en liten ficka. Fyll den med ost och skinka.

2. Salta och peppra de fyllda kycklingfiléerna och doppa dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd (dubbelpanering). 

3. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i smör och lite olja. Stek kycklingfiléerna tills de känns fasta i köttet, minst 10-15 min. Dra gärna ner värmen och stek försiktigt en längre tid så de blir genomstekta och får lagom fin färg. 

4. Servera med t ex bakpotatis, pressad potatis eller pommes. En sallad och kanske lite gräddfil är gott till.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page