Panerad kycklingfilé fylld med ost och skinka. Bakpotatis och sallad är gott till.
Du behöver:
Kycklingfilé, svensk
rökt skinka
god ost
ägg
vetemjöl
ströbröd, t ex panko
salt och peppar
smör och olivolja
stora potatisar
blandade grönsaker
1. Skär ett snitt på längden i varje kycklingfilé så det bildas en liten ficka. Fyll den med ost och skinka.
2. Salta och peppra de fyllda kycklingfiléerna och doppa dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd (dubbelpanering).
3. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i smör och lite olja. Stek kycklingfiléerna tills de känns fasta i köttet, minst 10-15 min. Dra gärna ner värmen och stek försiktigt en längre tid så de blir genomstekta och får lagom fin färg.
4. Servera med t ex bakpotatis, pressad potatis eller pommes. En sallad och kanske lite gräddfil är gott till.

