500 g okokta räkor, ASC-märkta eller ishavsräkor
2 msk maizenamjöl
ett knippe koriander
1 lime, rivet skal och saft
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 stor rödlök
2 msk socker
3 msk ättika, 12 %
potatis
olivolja
paprikapulver
gräddfil
ev. lite majonäs
vitlök
srirachasås
spenat
sliderbröd, gärna brioche, men vanliga hamburgerbröd går också bra
Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa räkor, maizena, korander, limesaft och -skal, vitlök och salt och peppar till en grov smet. Låt stå och dra 5-10 minuter.
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med socker och ättika. Ställ åt sidan.
Tärna potatisen och blanda med olivolja, paprikapulver, salt och peppar. Sätt in i ugnen.
Blanda gräddfil med majonäs och pressad vitlök. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Värm en stekpanna med rikligt med rapsolja. Forma biffar av räksmeten, lika stora som bröden. Stek på medelvärme.
Servera räkbiffarna i bröden med spenat, rödlök, vitlökssås, sriracha och potatistärningar att doppa i ketchup.

