top of page

FREDAG Räksliders med sriracha och pickad rödlök

4 portioner

500 g okokta räkor, ASC-märkta eller ishavsräkor

2 msk maizenamjöl

ett knippe koriander

1 lime, rivet skal och saft

1 vitlöksklyfta

salt och peppar


1 stor rödlök

2 msk socker

3 msk ättika, 12 %


potatis

olivolja

paprikapulver


gräddfil

ev. lite majonäs

vitlök


srirachasås

spenat

sliderbröd, gärna brioche, men vanliga hamburgerbröd går också bra

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Mixa räkor, maizena, korander, limesaft och -skal, vitlök och salt och peppar till en grov smet. Låt stå och dra 5-10 minuter.

  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med socker och ättika. Ställ åt sidan.

  4. Tärna potatisen och blanda med olivolja, paprikapulver, salt och peppar. Sätt in i ugnen.

  5. Blanda gräddfil med majonäs och pressad vitlök. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

  6. Värm en stekpanna med rikligt med rapsolja. Forma biffar av räksmeten, lika stora som bröden. Stek på medelvärme.

  7. Servera räkbiffarna i bröden med spenat, rödlök, vitlökssås, sriracha och potatistärningar att doppa i ketchup.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page