top of page

LÖRDAG Fläskytterfilépanna med rosmarin och vitlök

4 portioner

fläskytterfilé, ca 150 g per person

gul lök

vitlök

rosmarin

grädde

köttbuljong


ris

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Skiva fläskytterfilén i medaljonger, d v s tjocka skivor. Bryn i smör, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form.

  3. Bryn i samma panna finhackad gul lök och vitlök. Tillsätt torkad eller färsk rosmarin. Var försiktigt och ta inte för mycket då örten lätt tar över. Häll på grädde och köttbuljong. Låt såsen koka ihop en liten stund, smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet.

  4. Gratinera i ugn ca 20 min. Koka under tiden ris och gör en sallad.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page