top of page

LÖRDAG Lammstek med rostade rotsaker

4 portioner

ca 1 kg urbenad lammstek

vitlök

färska örter, t ex timjan, rosmarin, oregano

salt och peppar


små potatisar

morötter

rödbetor

lök


1-2 dl vitt vin

ree

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Grovhacka vitlök och örter.

  3. Gnid in köttet med olivolja, vitlök, örter och rikligt med salt och peppar. Stick en stektermometer i mitten av köttet och sätt in i ugnen. Tillaga tills ugnstemperaturen är 60 grader för medium-rare, 68 grader för medium-well done.

  4. Skrubba/skala potatis, lök, morötter och rödbetor. Ringla olivolja över, salta och peppra. Rosta i 250 grader varm ugn. Med fördel när lammet redan är klart och vilar under folie.

  5. Häll av spadet och vitlöken från lammet i en kastrull. Mosa vitlöken med en gaffel och tillsätt 1-2 dl vitt vin. Koka ihop en stund och smaka av med ev salt och peppar.

  6. Skiva lammet tunt och servera med vitlöksskyn, potatisen och rotsakerna.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page