Tänk att formen och till och med ytan på pasta kan spela så stor roll. Personligen tycker jag de släta pastapennorna - penne lisce - är mycket godare än penne rigate - randiga. Grädde, vin och massa färska örter gör köttfärssåsen till något extra.
Du behöver:
4-6 pers
pasta
500 g nötfärs
5 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
chiliflakes
en bunt färsk persilja
1 kruka oregano
2,5 dl vitt vin
1 burk hela tomater
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
svartpeppar
parmesanost
1. Bryn färsen i olivolja och pressa i vitlök. Tillsätt skivade champinjoner och låt dem bli mjuka tillsammans med färs och vitlök.
2. Tillsätt chiliflakes efter smak, persilja, oregano, vin, tomater, grädde och buljong.
3. Låt småputtra en stund. Smaka av med ev mer buljong och nymald svartpeppar.
4. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

