Supergott, saftigt hamburgerbröd med morot som även är gott till frukost eller till soppan. Och majsburgarna blir knapriga och goda. Servera med picklad gurka, majo och tomat. Prova!
Hamburgerbröd med morot
6 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl finrivna morötter
13 dl vetemjöl
1 stor burk majs
1 zucchini
3 ägg
1-2 dl mjöl
salt och peppar
picklad gurka
majonäs
tomat
Hamburgerbröd
Värm mjölken till 37 grader, lös jästen, tillsätt honung och salt.
Vänd ner morötterna och mjölet lite i taget. Blanda till en sammanhållen deg.
Låt jäsa 1-2 timmar.
Baka ut genom att dela degen i 16 bitar. Rundriv genom att trycka och rulla degbollen mot en lätt mjölad yta så en spänstig boll formas. Tryck ut till ett hamburgerbröd och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Låt hamburgerbröden jäsa 30-45 min.
Grädda i 200 grader varm ugn i 20-25 min. Låt svalna på galler.
Majsburgare
Blanda majs, riven zucchini, ägg, mjöl och salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla en stund.
Klicka ut smeten i en stekpanna och stek i smör.
Servera majsburgarna i bröden med hemgjord majonäs, picklad gurka och tomat.

