top of page
Du behöver:
Ugn: 150 grader
lammstek, 1-2 kg
1-2 palsternackor
1-2 morötter
1-2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
flytande buljong
2-3 dl rött vin
timjan, färsk eller torkad
salvia, färsk eller torkad
1. Lägg lammsteken i en gryta. Gärna en romargryta som fått ligga i blöt en stund.
2. Skala och dela rotfrukterna och löken i stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och lägg i dem hela.
3. Häll på buljong och rödvin. Krydda med timjan och salvia. En mindre mängd om örterna är torkade, än om de är färska.
4. Sätt på locket och ställ in i ugnen. Tillaga i minst 1,5 timme, gärna längre.
5. Servera det bräserade lammet, som är så mört att bitarna faller isär, med rotfrukterna, rödvinsskyn till pressad potatis, ris eller potatispuré med smör.

bottom of page
