top of page

LÖRDAG Rödvinsbräserad lammstek

4 portioner

Du behöver:

Ugn: 150 grader

lammstek, 1-2 kg

1-2 palsternackor

1-2 morötter

1-2 gula lökar

3-4 vitlöksklyftor

flytande buljong

2-3 dl rött vin

timjan, färsk eller torkad

salvia, färsk eller torkad

1. Lägg lammsteken i en gryta. Gärna en romargryta som fått ligga i blöt en stund. 

2. Skala och dela rotfrukterna och löken i stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och lägg i dem hela.

3. Häll på buljong och rödvin. Krydda med timjan och salvia. En mindre mängd om örterna är torkade, än om de är färska. 

4. Sätt på locket och ställ in i ugnen. Tillaga i minst 1,5 timme, gärna längre. 

5. Servera det bräserade lammet, som är så mört att bitarna faller isär, med rotfrukterna, rödvinsskyn till pressad potatis, ris eller potatispuré med smör.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page