top of page

LÖRDAG Skaldjur i salladsblad med kewpiemajonäs

4 portioner

skaldjur, t ex räkor och pilgrimsmusslor

fisksås

vitlök

krispig sallad, t ex isbergssallad eller cosmopolitan

sriracha

kewpie majo, japansk majonäs, eller annan majonäs


glasnudlar

knapriga blandade grönsaker, t ex morötter, paprika, gurka, sockerärter

japansk ljus soja

sweet chilisås

rostade jordnötter

  1. Lägg skaldjuren i en skål och häll lite fisksås över. Den är salt så man behöver inte så mycket. Pressa även i vitlök. Ställ kallt.

  2. Koka glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Kallspola och häll på lite soja och sweet chilisås. Blanda.

  3. Hacka grönsaker och blanda med nudlarna. Strö rostade jordnötter över. Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.

  4. Lägg salladsblad på en tallrik.

  5. Stek skaldjuren på hög värme i neutral olja. Lägg genast upp dem på salladsbladen, ringla sriracha och kewpie över. Servera direkt tillsammans med nudelsalladen. Supergott!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page