Med en surdegsgrund gjord på vete är den här pizzan väldigt enkel att sno ihop. Principen är att mata surdegen 8-12 timmar innan man vill baka pizzan, förslagsvis på morgonen samma dag man tänker baka pizza.
Gör sedan så här: Sätt ugnen på så hög värme det går. Hetta sedan upp en eller två gjutjärnspannor med ett par droppar olja och låt dem bli riktigt varma. Stäng av värmen, häll i 1-2 dl surdegsgrund och smeta ut den jämnt i pannan. Den kommer direkt att börja tillagas med hjälp av värmen. Ringla över olivolja och salta lätt. Ställ sedan stekpannan i ugnen och tillaga pizzabottnen i 5-7 minuter. Ta ut den ur ugnen och lossa försiktigt.
Lägg pizzabottnen på en plåt, toppa med valfri topping, förslagsvis tomatsås, pesto och mozzarella eller tomatsås, mozzarella, god skinka och ananas. Grädda i i ca 10 min. Bottnen blir lagom tunn, seg och lite knaprig och dessutom aromatisk och smakrik. Prova!

