top of page

MÅNDAG Köttgryta med korv och syltlök

4 portioner

Det här är en utmärkt gryta att laga om man har lite rester i kylen. T ex en köttbit från söndagssteken, lite korv, bacon o s v.


fläskkött, t ex skinkstek eller fläskkarré

gul lök, hackad

vitlök, hackad eller pressad

korv, t ex kabanoss eller lammkorv

bacon, tärnat

cornichoner, inlagda smågurkor

syltlök

torkad mejram

grädde

ev mjölk

buljong

äppelcidervinäger

  1. Skär köttet i strimlor och fräs i smör eller olja. Tillsätt hackad gul lök och vitlök. Tillsätt även korv delad i slantar och tärnat bacon. Låt fräsa en stund.

  2. Tillsätt cornichoner, syltlök och mejram och häll på lite grädde. Späd med mjölk eller vatten. Lägg i en buljongtärning. Salta och peppra.

  3. Låt grytan koka ihop en stund. Smaka av såsen och tillsätt någon matsked äppelcidervinäger eller lite citronsaft för syrans skull. Servera grytan med ris och en sallad.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page