Det här är en utmärkt gryta att laga om man har lite rester i kylen. T ex en köttbit från söndagssteken, lite korv, bacon o s v.
fläskkött, t ex skinkstek eller fläskkarré
gul lök, hackad
vitlök, hackad eller pressad
korv, t ex kabanoss eller lammkorv
bacon, tärnat
cornichoner, inlagda smågurkor
syltlök
torkad mejram
grädde
ev mjölk
buljong
äppelcidervinäger
Skär köttet i strimlor och fräs i smör eller olja. Tillsätt hackad gul lök och vitlök. Tillsätt även korv delad i slantar och tärnat bacon. Låt fräsa en stund.
Tillsätt cornichoner, syltlök och mejram och häll på lite grädde. Späd med mjölk eller vatten. Lägg i en buljongtärning. Salta och peppra.
Låt grytan koka ihop en stund. Smaka av såsen och tillsätt någon matsked äppelcidervinäger eller lite citronsaft för syrans skull. Servera grytan med ris och en sallad.
