top of page

MÅNDAG Renskavsgryta med kastanjechampinjoner och röd vinbärsgelé

4 portioner

renskav, fryst

gul lök

vitlök

kastanjechampinjoner eller annan svamp

grädde

buljong

timjan

persilja

röd vinbärsgelé

  1. Hetta upp en stor stekpanna och stek renskaven i smör på hög värme så att den får färg.

  2. Tillsätt hackad gul lök, vitlök och skivad svamp. Fräs på lite lägre värme så lök och svamp blir mjuka.

  3. Häll på grädde och späd ev med vatten eller mjölk.

  4. Tillsätt buljong, timjan, salt och peppar.

  5. Låt grytan koka ihop en stund och smaka sedan av den med en sked vinbärsgelé för lite god sötma.

  6. Servera med pressad potatis, vinbärsgelé och hackad persilja.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page