top of page

ONSDAG Asiatisk fläskkarrégryta med ingefära och sesam

4 portioner

Du behöver:

4-6 pers

1-1,5 kg fläskkarré

1 stor gul lök

8 stora champinjoner

1 dl ljus soja

2 msk sesamolja

5 vitlöksklyftor, pressade

2 msk riven ingefära

jasminris

broccoli

1. Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och champinjoner grovt. 

2. Blanda kött, svamp och lök med soja, sesamolja, vitlök och ingefära i en stor bunke. Det går bra att förbereda så här långt en dag eller några timmar innan. Ställ i så fall kallt 

3. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta så det blir riktigt varmt. Häll i lite olja och fräs kött och grönsaker i lite i taget i omgångar, lägg det frästa på en tallrik så länge, så att allt får fin färg. Häll tillbaka allt kött och grönsaker i grytan till sist så det blir varmt. 

4. Stek broccoli i olja på hög värme. Salta. Servera med grytan och ris. Strö sesamfrö över.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page