fläskfärs
1 ägg per 500 g färs
ströbröd
lite mjölk
lökpulver
salt och vitpeppar
rödbetor
majs
bulgur
creme fraiche
blandande örter, t ex basilika, persilja, timjan
vitlök
sardeller (kan uteslutas)
diljonsenap
Blanda färsen med ägg, ströbröd, lite mjölk, lökpulver, salt och vitpeppar. Låt stå och svälla en stund.
Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skär rödbetor i klyftor. Lägg i ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Ugnsrosta i ca 30 min.
Koka bulgur i grönsaksbuljong.
Forma färsen till små biffar och stek i smör.
Mixa creme fraiche med ordentligt med gröna örter, lite vitlök, 1-2 sardellfiléer och lite dijonsenap.
Stek burkmajs eller fryst majs i smör och lite salt tills majsen fått fin färg.
Servera biffarna med bulgur, rödbetor, sås och majs.

