top of page

ONSDAG Fläskfärsbiffar med rödbetor och salsa verde

4 portioner

fläskfärs

1 ägg per 500 g färs

ströbröd

lite mjölk

lökpulver

salt och vitpeppar 


rödbetor

majs

bulgur


creme fraiche 

blandande örter, t ex basilika, persilja, timjan

vitlök

sardeller (kan uteslutas)

diljonsenap

  1. Blanda färsen med ägg, ströbröd, lite mjölk, lökpulver, salt och vitpeppar. Låt stå och svälla en stund. 

  2. Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skär rödbetor i klyftor. Lägg i ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Ugnsrosta i ca 30 min. 

  3. Koka bulgur i grönsaksbuljong. 

  4. Forma färsen till små biffar och stek i smör. 

  5. Mixa creme fraiche med ordentligt med gröna örter, lite vitlök, 1-2 sardellfiléer och lite dijonsenap. 

  6. Stek burkmajs eller fryst majs i smör och lite salt tills majsen fått fin färg. 

  7. Servera biffarna med bulgur, rödbetor, sås och majs.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page