Kycklingen blir så mör och saftig när man doppar den lätt i mjöl innan stekning. Det gör stor skillnad!
kycklingfilé
vetemjöl
krossade tomater
vitlök
lite grädde
torkad basilika
ev lite vitt vin
en gnutta socker
salt och peppar
mozzarellaost
parmesanost
kokt pasta
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna på tvären så det blir två tunna filéer av varje. Doppa dem mycket lätt i mjöl. Borsta av överflödet annars blir såsen geggig och inte god.
Stek filéerna i olivolja. Salta och peppra. Det behöver inte bli helt genomstekta då de steker klart i såsen i ugnen. Lägg i en stor ugnsform i ett lager.
I samma stekpanna - fräs pressad vitlök och häll på krossade tomater, lite grädde, ev lite vitt vin, torkad basilika och lite, lite socker. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kycklingen, lägg skivad mozzarella och strö riven parmesan över. Gratinera i ugn i ca 20 min.
I väntan på kycklingen - koka pasta och gör en god sallad och en vinägrett med balsamvinäger.
Servera kycklingen med pasta, sallad och mer riven parmesan.

