top of page

ONSDAG Poke bowl med sesamlax och avokado

4 portioner

sushiris eller jasminris

fryst, tinad lax, ca 200 g per person

sesamolja

japansk, ljus soja

sesamfrö, gärna både ljust och svart

avokado

broccoli

gurka

gari, japansk inlagd ingefära

srirachasås

japansk majonäs, kewpie, eller annan majonäs

  1. Koka ris, ca 0,75 dl torrt ris per person.

  2. Skär laxen i kuber och blanda med lite sesamolja, japansk soja och strö sesamfrö över. Ställ kallt.

  3. Skiva gurka och avokado och koka broccolibuketter i lättsaltat vatten.

  4. Lägg upp en portion ris i en skål tillsammans med lax, gurka, avokado, broccoli och gari. Ringla srirachasås och lite majonäs över. Ät och njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page