top of page
ca 4 pers
600 g lövbiff
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk tomatpuré
1 msk fransk senap
2,5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
persilja
Fräs strimlad lövbiff i smör och olja snabbt på hög värme så köttet får fin färg. Ta ur pannan och lägg på en tallrik.
Fräs strimlad lök och skivade champinjoner på lite lägre värme så de blir mjuka. Tillsätt tomatpuré och senap. Stek någon minut.
Tillsätt grädde, späd med vatten så det blir lagom mycket sås. Tillsätt även buljongtärning. Låt såsen koka upp och sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar och lägg till sist tillbaka köttet i såsen. Ge grytan ett snabbt uppkok så köttet precis blir genomstekt. Servera direkt med hackad persilja till ris eller potatis och en sallad.

bottom of page
