top of page

SÖNDAG Paj med räkor och spenat

4 portioner

150 g smör

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

1-2 msk kallt vatten


300 g skalade räkor

250 g färsk spenat

2 salladslökar eller en bit purjolök


3 ägg

2 dl mjölk

1 dl grädde

salt och peppar


lite riven ost, t ex parmesan

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Mixa smör, mjöl, salt och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt.

  3. Stek spenaten i lite smör tills den har krympt och släppt den mesta vätskan. Häll av ev spad. Tillsätt finstrimlad lök och stek en liten stund till. Ställ åt sidan.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och peppar i en skål.

  5. Ta fram pajskalet och lägg i räkor, spenat och lök. Häll på äggstanningen försiktigt. Riv ev lite ost över.

  6. Grädda i ugnen i 35-40 min eller tills äggstanningen har stannat och blivit fast. Servera med sallad.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page