top of page

TISDAG Fransk kycklingdaube med vitt vin och örter

4 portioner

Du behöver:

Ugn: 230 grader

kycklinglårfilé eller kycklingfilé

morötter

gul lök

vitlök

vitt vin

grädde

hönsbuljongtärning eller fond

rosmarin

timjan

mejram

salt och peppar

potatis

tomater

rödlök

kapris

persilja


Amos och Vildas recept innehåller inte alltid måttangivelser. Den främsta anledningen till det är att vi inte tänker på mat på det sättet, inte heller lagar vi mat så. Ett recept är en utgångspunkt att finna inspiration ifrån. Testa och smaka dig fram till vad du och din familj tycker är gott och vill äta mer eller mindre av. Det ger frihet, lust och kreativitet i köket!

1. Sätt på ugnen.

2. Skala och koka potatis i saltat vatten.

3. Skär kycklingen i ganska stora bitar och stek gyllenbruna men inte genomstekta i smör i en stekpanna med lite högre kanter. Salta och peppra lätt. Lägg i en ugnsform.

4. Stek skivade morötter, klyftad gul lök och skivad vitlök i samma panna. Lägg i ugnsformen. 

5. I samma stekpanna - häll i vitt vin, grädde, buljong och örter. Låt koka ihop till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kyckling och grönsaker i formen och gratinera i ugn tills kycklingen är genomstekt och ytan har fått fin färg.

6. I väntan på kycklingen gör man tomatsalladen. Skär tomater grovt. Skiva rödlök. Blanda med kapris och grovhackad persilja. Salta, peppra och ringla över olivolja och en god vinäger. 

7. Pressa potatisen och servera!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page