Du behöver:
Ugn: 230 grader
kycklinglårfilé eller kycklingfilé
morötter
gul lök
vitlök
vitt vin
grädde
hönsbuljongtärning eller fond
rosmarin
timjan
mejram
salt och peppar
potatis
tomater
rödlök
kapris
persilja
Amos och Vildas recept innehåller inte alltid måttangivelser. Den främsta anledningen till det är att vi inte tänker på mat på det sättet, inte heller lagar vi mat så. Ett recept är en utgångspunkt att finna inspiration ifrån. Testa och smaka dig fram till vad du och din familj tycker är gott och vill äta mer eller mindre av. Det ger frihet, lust och kreativitet i köket!
1. Sätt på ugnen.
2. Skala och koka potatis i saltat vatten.
3. Skär kycklingen i ganska stora bitar och stek gyllenbruna men inte genomstekta i smör i en stekpanna med lite högre kanter. Salta och peppra lätt. Lägg i en ugnsform.
4. Stek skivade morötter, klyftad gul lök och skivad vitlök i samma panna. Lägg i ugnsformen.
5. I samma stekpanna - häll i vitt vin, grädde, buljong och örter. Låt koka ihop till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kyckling och grönsaker i formen och gratinera i ugn tills kycklingen är genomstekt och ytan har fått fin färg.
6. I väntan på kycklingen gör man tomatsalladen. Skär tomater grovt. Skiva rödlök. Blanda med kapris och grovhackad persilja. Salta, peppra och ringla över olivolja och en god vinäger.
7. Pressa potatisen och servera!

