Du behöver:
ca 4 pers
800 g nötfärs, valfri sort
2-3 dl grädde, valfri sort
lite vatten
köttbuljong eller fond
2 stora gula lökar
smör
kokt potatis
lingon, tinade
lite socker
1. Sätt på potatisen.
2. Rör lingonen med socker efter tycke och smak.
3. Dela nötfärsen i 6-8 lika stora delar. Forma till biffar på en skärbräda med hjälp av en bordskniv. "Hacka" biffarnas yta lätt med kniven så ett rutmönster bildas.
4 Stek biffarna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.
5. Häll på grädde, lite vatten, buljong eller fond. Salta och peppra. Låt stå och småsjuda en stund.
6. Skiva löken och smörstek den. Salta lite och strö på några korn socker så löken blir karamelliserad.
7. Servera biffarna med potatis, lök och lingon. Kokta morötter med smör och persilja är gott till.

