top of page

TISDAG Hakkebøf i gräddsås med lök

4 portioner

Du behöver:

ca 4 pers

800 g nötfärs, valfri sort

2-3 dl grädde, valfri sort

lite vatten

köttbuljong eller fond

2 stora gula lökar

smör

kokt potatis

lingon, tinade

lite socker

1. Sätt på potatisen.

2. Rör lingonen med socker efter tycke och smak.

3. Dela nötfärsen i 6-8 lika stora delar. Forma till biffar på en skärbräda med hjälp av en bordskniv. "Hacka" biffarnas yta lätt med kniven så ett rutmönster bildas.

4 Stek biffarna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.

5. Häll på grädde, lite vatten, buljong eller fond. Salta och peppra. Låt stå och småsjuda en stund. 

6. Skiva löken och smörstek den. Salta lite och strö på några korn socker så löken blir karamelliserad.

7. Servera biffarna med potatis, lök och lingon. Kokta morötter med smör och persilja är gott till.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page