top of page

TISDAG Köttfärslimpa med bacon

4 portioner

500 g färs, gärna blandfärs, beräkna 125-150 g per person

1 ägg

1-2 msk ströbröd

hackad persilja

lökpulver

salt och peppar

1 paket bacon

2 dl grädde

250 g champinjoner


potatis

salt och peppar


lingonsylt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda färs med ägg, ströbröd, hackad persilja, lökpulver och salt och peppar. Blanda väl och låt stå några minuter.

  3. Skär sköljd potatis i klyftor och lägg i ugnsfast form. Ringla olivolja och salta och peppra. Ställ in längst ner i ugnen.

  4. Forma en avlång limpa av färsen. Lägg baconskivor ovanpå.

  5. Dela champinjonerna och lägg dem runt färsen. Häll grädden och lite vatten runt.

  6. Tillaga köttfärslimpan i ugnen tills innertemperaturen är minst 70 grader, ca 45 min. Använd stektermometer.

  7. Servera köttfärslimpan med klyftpotatis och lingon samt en sallad.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page