500 g färs, gärna blandfärs, beräkna 125-150 g per person
1 ägg
1-2 msk ströbröd
hackad persilja
lökpulver
salt och peppar
1 paket bacon
2 dl grädde
250 g champinjoner
potatis
salt och peppar
lingonsylt
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda färs med ägg, ströbröd, hackad persilja, lökpulver och salt och peppar. Blanda väl och låt stå några minuter.
Skär sköljd potatis i klyftor och lägg i ugnsfast form. Ringla olivolja och salta och peppra. Ställ in längst ner i ugnen.
Forma en avlång limpa av färsen. Lägg baconskivor ovanpå.
Dela champinjonerna och lägg dem runt färsen. Häll grädden och lite vatten runt.
Tillaga köttfärslimpan i ugnen tills innertemperaturen är minst 70 grader, ca 45 min. Använd stektermometer.
Servera köttfärslimpan med klyftpotatis och lingon samt en sallad.

