top of page

TISDAG Lax med basilikasås

4 portioner

laxfilé

grönsaksbuljongtärning

smör

creme fraiche

limejuice

basilika

  1. Ugnsbaka laxen med lite örtsalt i 150 grader varm ugn tills fisken känns precis fast i köttet, alternativt når 56 grader i innertemperatur.

  2. Lägg smör och grönsaksbuljongtärning i en kastrull och smält ihop.

  3. Tillsätt creme fraiche och späd med lite vatten.

  4. Smaka av med limejuice. Det är gott med mycket syra till fisk men smaka dig fram.

  5. Lägg till sist ner ordentligt med basilika, ta av såsen från spisen och mixa den slät.

  6. Servera såsen till fisken och gärna pressad potatis eller ris. Kokta ärter, sockerärter eller en sallad är gott till.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page