top of page

TISDAG Rödbetsbiffar med fetaost och timjan

4 portioner

Du behöver:

Ugn: 210 grader

500 g rödbetor/500 g köttfärs

1 ägg

lite ströbröd


150 g fetaost

lökpulver

torkad timjan

salt och peppar

2 dl creme fraiche

rivet citronskal

citronsaft

potatis

spetskål

olivolja

salt och peppar

1. Sätt ugnen på 210 grader. Skär potatis i klyftor och klyfta vitkålen. Lägg i en ugnsfast form, ringla olivolja över, salta och peppra. Ställ in i ugnen 20-25 min.

2. Skölj rödbetorna noga och skär bort rotändarna. Jag brukar faktiskt inte skala dem. Riv dem grovt, enklast är det m h a en matberedare. Blanda rödbetsrivet eller köttfärsen med 1 ägg, lite ströbröd, smulad fetaost, lite lökpulver, timjan, salt och peppar. Låt smeten stå i några minuter. Forma så stora biffar du vill ha och stek i olivolja. 

3. Blanda creme fraiche med citronskal och -saft. 

4. Servera! Gärna med en bönsallad till.


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page