Du behöver:
Ugn: 210 grader
500 g rödbetor/500 g köttfärs
1 ägg
lite ströbröd
150 g fetaost
lökpulver
torkad timjan
salt och peppar
2 dl creme fraiche
rivet citronskal
citronsaft
potatis
spetskål
olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 210 grader. Skär potatis i klyftor och klyfta vitkålen. Lägg i en ugnsfast form, ringla olivolja över, salta och peppra. Ställ in i ugnen 20-25 min.
2. Skölj rödbetorna noga och skär bort rotändarna. Jag brukar faktiskt inte skala dem. Riv dem grovt, enklast är det m h a en matberedare. Blanda rödbetsrivet eller köttfärsen med 1 ägg, lite ströbröd, smulad fetaost, lite lökpulver, timjan, salt och peppar. Låt smeten stå i några minuter. Forma så stora biffar du vill ha och stek i olivolja.
3. Blanda creme fraiche med citronskal och -saft.
4. Servera! Gärna med en bönsallad till.

