BRÖD
300 ml varmt vatten
300 ml varm mjölk
10 g jäst
1 msk strösocker
840 g vetemjöl
1 tsk salt
FALAFEL
400 g blötlagda men inte kokta kikärter (Det går inte att göra falafel på kokta kikärter. Då blir de geggiga.)
2 vitlöksklyftor
3 msk tahini
en liten bunt persilja
2 msk olivolja
1 tsk bakpulver
salt och peppar
olja att steka i
BRÖD
1. Lös jästen i vatten och mjölk. Tillsätt salt och socker.
2. Tillsätt mjöl och knåda till en slät deg.
3. Jäs 40 min.
4. Dela i 10 lika delar och forma till bollar.
5. Platta ut till pitabröd.
6. Grädda i torr stekpanna på medelvärme.
7. VIKTIGT! Lägg bröden under en handduk. Då blir de mjuka, lite sega och goda.
FALAFEL
Mixa alla ingredienser till en ganska slät smet.
Stek i riktigt med olja.
Servera falafeln med bröd, tomatskivor, sallad, skivad lök, gräddfil, inlagd gurka eller feferoni och någon chilisås, t ex sriracha.

