top of page

TORSDAG Falafel på turkiskt pannbröd

4 portioner

BRÖD

300 ml varmt vatten

300 ml varm mjölk

10 g jäst

1 msk strösocker

840 g vetemjöl

1 tsk salt


FALAFEL

400 g blötlagda men inte kokta kikärter (Det går inte att göra falafel på kokta kikärter. Då blir de geggiga.)

2 vitlöksklyftor

3 msk tahini

en liten bunt persilja

2 msk olivolja

1 tsk bakpulver

salt och peppar


olja att steka i

BRÖD

1. Lös jästen i vatten och mjölk. Tillsätt salt och socker.

2. Tillsätt mjöl och knåda till en slät deg.

3. Jäs 40 min.

4. Dela i 10 lika delar och forma till bollar.

5. Platta ut till pitabröd.

6. Grädda i torr stekpanna på medelvärme.

7. VIKTIGT! Lägg bröden under en handduk. Då blir de mjuka, lite sega och goda.


FALAFEL

  1. Mixa alla ingredienser till en ganska slät smet.

  2. Stek i riktigt med olja.


Servera falafeln med bröd, tomatskivor, sallad, skivad lök, gräddfil, inlagd gurka eller feferoni och någon chilisås, t ex sriracha.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page