top of page

TORSDAG Kanelkyckling med pinjenötter och russin

4 portioner

Det här är ett måste att testa och inte komplicerat alls! Den sötsyrliga morotssalladen med nötiga solrosfrön kompletterar kycklingen fantastiskt. Det går utmärkt att byta ut kycklingen mot grönsaker, bönor eller annat vegetariskt/veganskt alternativ.


Du behöver:

Ugn: 200 grader

kycklinglårfilé

citron

chiliflakes

vitlök

paprikapulver

kanel, malen

salt och peppar

olivolja

grädde

kycklingbuljong, tärning eller fond

pinjenötter

russin

koriander

bulgur

morötter

citron

honung

ingefära

mynta

solrosfrön

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda kycklinglårfilé med rikligt med citronsaft, chiliflakes efter smak, pressad vitlök, någon matsked paprikapulver, lite malen kanel, salt och peppar. Låt stå en stund.

3. Koka bulgur.

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn filéerna och lägg de sedan i en ugnsfast form. 

5. Häll i ett par deciliter grädde i samma stekpanna som kycklingen bryntes i. Späd med lite vatten. Tillsätt kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och stek färdigt i ugnen.

6. Under tiden. Riv morötterna och lägg i en skål. Blanda pressad citron med honung och riven ingefära. Slå dressingen över morötterna och blanda runt. Rosta solrosfrön, hacka mynta och strö över morotssalladen.

7. Rosta pinjenötter och blanda med russin. Strö det över den färdiga kycklingen samt hackad koriander. 

8. Servera kycklingen med bulgur och morotssallad. Kalasgott!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page