Det här är ett måste att testa och inte komplicerat alls! Den sötsyrliga morotssalladen med nötiga solrosfrön kompletterar kycklingen fantastiskt. Det går utmärkt att byta ut kycklingen mot grönsaker, bönor eller annat vegetariskt/veganskt alternativ.
Du behöver:
Ugn: 200 grader
kycklinglårfilé
citron
chiliflakes
vitlök
paprikapulver
kanel, malen
salt och peppar
olivolja
grädde
kycklingbuljong, tärning eller fond
pinjenötter
russin
koriander
bulgur
morötter
citron
honung
ingefära
mynta
solrosfrön
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda kycklinglårfilé med rikligt med citronsaft, chiliflakes efter smak, pressad vitlök, någon matsked paprikapulver, lite malen kanel, salt och peppar. Låt stå en stund.
3. Koka bulgur.
4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn filéerna och lägg de sedan i en ugnsfast form.
5. Häll i ett par deciliter grädde i samma stekpanna som kycklingen bryntes i. Späd med lite vatten. Tillsätt kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och stek färdigt i ugnen.
6. Under tiden. Riv morötterna och lägg i en skål. Blanda pressad citron med honung och riven ingefära. Slå dressingen över morötterna och blanda runt. Rosta solrosfrön, hacka mynta och strö över morotssalladen.
7. Rosta pinjenötter och blanda med russin. Strö det över den färdiga kycklingen samt hackad koriander.
8. Servera kycklingen med bulgur och morotssallad. Kalasgott!

