top of page

TORSDAG Makrill med spenat och ostomelett

4 portioner

En snabb omelette som passar bra att servera till fisk, i det här fallet makrill, kött eller god korv.


1 ägg per person

purjolök

färsk spenat

ost


fisk, t ex makrill

eller kött

kokta rödbetor


sallad


1. Vispa ihop ägg med en matsked vatten eller mjölk per ägg. Salta och peppra.

2. Stek finstrimlad purjolök i rikligt med smör. Tillsätt spenat och sedan omelettesmeten. Sänk värmen till medel och rör lite försiktigt så att all smet kommer ner i botten av pannan. Lägg några skivor ost på toppen som får smälta.

3. Servera omeletten till makrillen, skivade, kokta rödbetor och en ordentlig sallad. En klick gräddfil är gott till!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page