En oerhört enkel köttgryta med fantastisk smak trots liten arbetsinsats. Jag förberedde den dagen innan medan den dagens middag lagades och lät den koka 2-3 timmar. Dagen efter var det bara att värma den, koka ris och bönor, så var middagen klar.
ca 4-6 personer
ca 1 kg picnicbog
2 burkar krossade tomater
2 stora gula lök
vitlök
5 nejlikor
lite malen kanel
2-3 lagerblad
2-3 dl rött vin
salt och peppar
Skär köttet i stora tärningar och lägg i en gryta. Häll över krossade tomater, skivad gul lök och pressad vitlök, nejlika, kanel, lagerblad och vin. Salta och peppra, rör om och sätt på locket och låt grytan koka upp.
Sänk sedan till svag värme och låt grytan koka 2-3 timmar. Kolla så att köttet är mört. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Servera med ris, kokta gröna bönor och en grekisk sallad toppad med fetaost.

