top of page

TORSDAG Stifado Grekisk köttgryta med tomat och kanel

4 portioner

En oerhört enkel köttgryta med fantastisk smak trots liten arbetsinsats. Jag förberedde den dagen innan medan den dagens middag lagades och lät den koka 2-3 timmar. Dagen efter var det bara att värma den, koka ris och bönor, så var middagen klar.


ca 4-6 personer


ca 1 kg picnicbog

2 burkar krossade tomater

2 stora gula lök

vitlök

5 nejlikor

lite malen kanel

2-3 lagerblad

2-3 dl rött vin

salt och peppar

  1. Skär köttet i stora tärningar och lägg i en gryta. Häll över krossade tomater, skivad gul lök och pressad vitlök, nejlika, kanel, lagerblad och vin. Salta och peppra, rör om och sätt på locket och låt grytan koka upp.

  2. Sänk sedan till svag värme och låt grytan koka 2-3 timmar. Kolla så att köttet är mört. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

  3. Servera med ris, kokta gröna bönor och en grekisk sallad toppad med fetaost.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page