
8-10 kg högrev
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 stora morötter
2 stjälkar stjälkselleri
1 burk krossade tomater
3 dl rödvin
3 köttbuljongtärningar
Örtkryddor, t ex mejram, rosmarin eller timjan
3 dl vatten
Peppar och salt
Tärna köttet och bryn det i omgångar i olja i en stor gryta.
Finhacka lök, vitlök, morötter och selleri och tillsätt grönsakerna till köttet och låt fräsa med en stund tills grönsakerna blivit lite mjuka. Salta och peppra.
Häll över tomater och vin. Tillsätt köttbuljong och örtkryddor och späd med vatten så kött och grönsaker precis täcks med vätska.
Koka upp och sänk värmen till mycket låg. Lägg på ett lock och låt sjuda i minst 1,5 timme. Grytan kan tillagas i upp till 4 timmar. Ställ den då helst i ugnen på 120 grader.
Servera grytan med ris, rostade eller kokta grönsaker och en sallad. En klick gräddfil till är gott!