top of page

Babaganoush

1 stor aubergine 

2 vitlöksklyftor 

2 msk tahini, sesampasta

3 msk citronsaft

100 g fetaost

Olivolja

Koriander 

Salt och peppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg auberginen hel i en ugnsfast form, stick några hål i skalet med en kniv eller gaffel och ringla över lite olivolja. Rosta den i ugnen tills den "faller ihop" lite, ca 25 min.

  3. Ta ut auberginen och låt den svalna lite. Skär sedan en längsgående snitt i den och gröp ur innehållet med en sked. Lägg det i en skål.

  4. Tillsätt sedan pressad vitlök, tahini, citronsaft och smulad fetaost. Salta och peppra. Mosa till en grov röra med en gaffel.

  5. Smaka av och lägg upp på ett fat. Ringla rikligt med olivolja över och grovhackad färsk koriander.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page