top of page

Basrecept för hemgjord müsli

En god basmüsli som går att variera i det oändliga. Det går utmärkt att komplettera med kokosflingor, olika sorters frön eller annat man tycker passar i en müsli. Mängden socker/honung går även att styra.


Ugn 225 grader

  • 10 dl havregryn

  • 2 dl solroskärnor

  • 1 dl hela linfrön

  • 1 dl råsocker eller honung

  • 2 dl vatten

  • 5 msk neutral matolja ej olivolja

  • 0,5 tsk salt

  • 2 dl russin eller annan torkad frukt

1. Blanda havregryn, solroskärnor och linfrö i en ugnsform.

2. Rör ihop socker eller honung med vatten, neutral olja och salt. Häll det över havregrynsblandningen och rör runt. 

3. Rosta i ugn i ca 25-30 min. Rör runt ett par gånger och passa noga i slutet av tillagningstiden så inte müslin bränns.

4. Njut med kall fil och bär eller äppelmos.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page