top of page

Bulgursallad med rostade grönsaker och fetaost




Ca 4-6 personer


4 dl bulgur, gärna grov

Grönsaksbuljong

Blandade grönsaker och rotsaker, t ex paprika, brytbönor, morot, rödbetor, lök, broccoli 

Torkade örter

Bönor, t ex cannelini 

100 g Fetaost

3 dl Gräddfil

2 msk Majonäs

Vitlök

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 

  2. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Lägg gärna i en grönsaksbuljongtärning. 

  3. Skär grönsaker och rotfrukter i bitar och lägg på en plåt. Ringla olivolja över samt torkade örter. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 20-25 min eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. 

  4. Häll upp den kokta bulguren på ett större fat eller i en skål. Låt svalna lite. Låt även grönsakerna svalna lite innan de blandas med bulgur och cannelinibönor. 

  5. Blanda gräddfil och majonäs med pressad vitlök. Salta och peppra. 

  6. Smula till sist över fetaost och vänd ner några gröna blad, t ex grönkål eller spenat. 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page