

Ca 4-6 personer
4 dl bulgur, gärna grov
Grönsaksbuljong
Blandade grönsaker och rotsaker, t ex paprika, brytbönor, morot, rödbetor, lök, broccoli
Torkade örter
Bönor, t ex cannelini
100 g Fetaost
3 dl Gräddfil
2 msk Majonäs
Vitlök
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Lägg gärna i en grönsaksbuljongtärning.
Skär grönsaker och rotfrukter i bitar och lägg på en plåt. Ringla olivolja över samt torkade örter. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 20-25 min eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.
Häll upp den kokta bulguren på ett större fat eller i en skål. Låt svalna lite. Låt även grönsakerna svalna lite innan de blandas med bulgur och cannelinibönor.
Blanda gräddfil och majonäs med pressad vitlök. Salta och peppra.
Smula till sist över fetaost och vänd ner några gröna blad, t ex grönkål eller spenat.