top of page

Camilla Plums Mogens Rugbrød


Receptet ger 3 stora limpor

Recept på rågsurdeg här.​


6 dl rågsurdeg, bubblande

1 l råg- eller vetekross

1 l grovt rågmjöl

15-16 dl vatten

1 l vetemjöl

​1 dl mörk sirap

​2 msk salt

​2 dl linfrö

​3 dl solroskärnor

​smör till toppen på bröden

ree

ree

ree

ree

  1. Rör ihop alla ingredienser så att allt blir väl blandat.

  2. Häll degen i 3 st väl smorda eller bakplåtspappersklädda formar. 

  3. Blöt händerna och tryck till smeten i formarna så att ev luftbubblor försvinner.

  4. Jäs övertäckt på dragfri plats i ca 12 timmar. 

  5. Sätt ugnen på 200 grader. Stick bröden med en provsticka ända ner i botten, ca 20 gånger. Det gör att bröden håller ihop vid gräddning.

  6. Grädda i 75 min. Smörj brödskorpan med lite smör så att den mjuknar. 

  7. Låt bröden svalna helt eller vänta till nästa dag innan de skärs upp. 

  8. Bröden går utmärkt att frysa och förvaras i plastpåse.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page