top of page

Champinjonpasta

ca 4 portioner


500 g pasta

300 g champinjoner

3-5 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

3 dl grädde

1 grönsaks- eller svampbuljongtärning

3 dl finriven pecorinoost

persilja

salt och svartpeppar

  1. Koka upp rikligt med vatten till pastan. Häll i ordentligt med salt när vattnet kokar och koka pastan al dente.

  2. Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken.

  3. Hetta upp en stekpanna med höga kanter och häll i ett par matskedar olivolja.

  4. Stek svampen på hög värme så den får färg. Rör om ofta.

  5. Sänk värmen och tillsätt vitlöken som får fräsa med en liten stund. Var försiktig så den inte bränns.

  6. Tillsätt vin och låt det koka med någon minut.

  7. Tillsätt grädde och buljong. Smaka av såsen med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Vänd precis innan servering ner 2 dl pecorinoost.

  8. Servera pastan med såsen och extra pecorinoost och hackad persilja ovanpå. NJUT!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page