top of page

Citronpasta med färskost och basilika

4-6 personer


500 g pasta

3 ägg

150 g keso eller Philadelphiaost

2 dl riven parmesanost

1 dl vispgrädde

1 vitlöksklyfta

2 eko-citroner, skal och saft

2 bollar mozzarella

tomater

basilika

salt och peppar


  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt paketets anvisningar.

  2. Vispa ihop ägg, färskost, parmesan, grädde, vitlök och citron i en skål.

  3. Skär mozzarella och tomater i tärningar.

  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll direkt ner ägg- och ostblandningen. Rör runt och låt värmen från pastan värma blandningen som blir som en sås.

  5. Häll upp pastan i en stor serveringsskål. Lägg mozzarella, tomater och basilika ovanpå och servera direkt. Vill man ha ännu mer protein är det gott med en bönsallad till.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page