top of page

Fröknäcke med dill och anis

Ugn 150 grader

4 stora knäcken att bryta i mindre bitar

4 dl majsmjöl

2 dl solroskärnor

2 dl linfrö

1-2 tsk anis eller fänkålsfrö

1-2 tsk dillfrö

1 dl rapsolja

4 dl kokhett vatten

lite flingsalt

1. Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrö, anis eller fänkål och dillfrö i en bunke. 

2. Slå på kokande vatten och rapsolja. Blanda noggrant. 

3. Låt stå och svälla i ca 10 min. 

4. Dela degen i 4 bitar och kavla tunt ut en degbit i taget mellan två bakplåtspapper. Smula lite flingsalt ovanpå och lägg på bakplåtsklädd plåt.

5. Grädda ca 45 min. 

6. Låt bröden svalna och torka på ett galler. 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page