top of page

4-6 personer
500 g spagetti
200 g salami
2-3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk eller så mycket man vill ha av Kalabrisk chilipasta
3 stora blad grönkål
salt och peppar
lite citronsaft
riven parmesanost
Koka spagettin.
Tärna eller strimla salamin. Skala vitlöken.
Hetta upp en stekpanna, häll i lite olivolja och fräs salamin så den får lite färg. Tillsätt pressad vitlök.
Häll på grädde, tillsätt kycklingbuljong och chilipasta. Späd ev med lite vatten. Låt sjuda på svag värme i ett par minuter.
Ansa grönkålen från den tjocka mittstammen och skär bladen i mindre bitar. Vänd ner grönkålen i såsen.
Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Häll av pastan och vänd ner den i såsen. Tillsätt rikligt med parmesanost och servera direkt!
bottom of page
