top of page

Grönkålspasta med salami Napoli och Kalabrisk chili

4-6 personer


500 g spagetti


200 g salami

2-3 vitlöksklyftor

3 dl grädde

1 kycklingbuljongtärning

1 tsk eller så mycket man vill ha av Kalabrisk chilipasta

3 stora blad grönkål

salt och peppar

lite citronsaft

riven parmesanost

  1. Koka spagettin.

  2. Tärna eller strimla salamin. Skala vitlöken.

  3. Hetta upp en stekpanna, häll i lite olivolja och fräs salamin så den får lite färg. Tillsätt pressad vitlök.

  4. Häll på grädde, tillsätt kycklingbuljong och chilipasta. Späd ev med lite vatten. Låt sjuda på svag värme i ett par minuter.

  5. Ansa grönkålen från den tjocka mittstammen och skär bladen i mindre bitar. Vänd ner grönkålen i såsen.

  6. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

  7. Häll av pastan och vänd ner den i såsen. Tillsätt rikligt med parmesanost och servera direkt!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page