
Blanda jästen med honung, yoghurt och lite av vattnet i en stor bunke. Tillsätt sedan resten av vattnet och saltet.
Blanda ner grahamsmjölet och sedan vetemjölet. Ta lite i taget.
Häll ut degen på mjölat bakbord och bearbeta den för hand i några minuter tills allt mjöl är absorberat och den är slät.
Lägg tillbaka den i bunken. Täck med plastfilm och ställ på varmt och dragfritt ställe i 1-2 timmar.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i tre lika stora delar. Platta försiktigt ut varje del till en rektangel och forma sedan en avlång limpa genom att rulla ihop degbitar och forma den.
Lägg limporna bredvid varandra på en plåt. Täck igen och låt jäsa 30 min
Sätt ugnen på 250 grader.
Spraya eller pensla vatten på bröden och strö sesamfrö över.
Grädda först i 10 min i 250 grader. Sänk sedan värmen till 200 och grädda ytterligare 25-30 min.
Låt bröden svalna på galler. Lägg på en ren handduk efter en stund för att bevara saftigheten i bröden. Avnjut! Gärna till en grekisk gryta eller några goda röror.