
ca 30 frallor
1 l vatten
5 dl havregryn
100 g jäst
1,5 msk salt
1 dl socker
3 dl zucchini, riven
3 dl grahamsmjöl
1,7 kg vetemjöl
Häll vattnet och havregrynen i en stor bunke. Låt stå och svälla minst 30 min.
Tillsätt sedan jäst, salt, socker och zucchini. Rör runt ordentligt.
Mata ner grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg antingen i skålen eller på mjölat bakbord.
Låt degen jäsa 1,5-2 timmar.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Dela den i 3 lika stora delar.
Dela sedan varje del i 10 delar. Man behöver inte rulla frallorna utan forma dem bara jämnt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt frallorna jäsa på varmt ställe under bakduk i ca 30 min.
Värm ugnen till 250 grader och grädda frallorna i 10-12 min eller tills de fått gyllenbrun färg.
Låt svalna på galler. Njut med smör och ost!
Frallorna fungerar utmärkt att frysa och sedan tina i micro.