top of page

Italiensk trädgårdspasta med tomat, zucchini och pesto, mozzarella, salsicciabullar och parmesan

4-6 portioner


500 g pasta, valfri sort

3 stora tomater

1 boll mozzarella, eller 2 om man vill

3 vitlöksklyftor

en handfull aromatisk, färsk basilika

olivolja

1 mellanstor zucchini

några matskedar pesto

500 g salsicciafärs



  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Tärna tomat och mozzarella och lägg i en skål. Pressa över vitlök och vänd ner strimlad basilika. Salta och peppra och ringla över olivolja. Blanda runt och ställ åt sidan.

  3. Tärna zucchinin. Hetta upp en stekpanna och fräs den på hög värme så den får lite gyllene färg men se till att den fortfarande behåller sin krispighet. Salta och peppra.

  4. Rulla bollar av salsicciafärsen och fräs gyllene och genomstekta i olivolja.

  5. Blanda den kokta pastan med pesto.

  6. Lägg pasta i botten av en skål. Häll över tomat- och mozzarellasalladen samt toppa med zucchini och salsicciabullar. Riv över parmesan - NJUT!



  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page