
4-6 portioner
500 g pasta, valfri sort
3 stora tomater
1 boll mozzarella, eller 2 om man vill
3 vitlöksklyftor
en handfull aromatisk, färsk basilika
olivolja
1 mellanstor zucchini
några matskedar pesto
500 g salsicciafärs
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tomat och mozzarella och lägg i en skål. Pressa över vitlök och vänd ner strimlad basilika. Salta och peppra och ringla över olivolja. Blanda runt och ställ åt sidan.
Tärna zucchinin. Hetta upp en stekpanna och fräs den på hög värme så den får lite gyllene färg men se till att den fortfarande behåller sin krispighet. Salta och peppra.
Rulla bollar av salsicciafärsen och fräs gyllene och genomstekta i olivolja.
Blanda den kokta pastan med pesto.
Lägg pasta i botten av en skål. Häll över tomat- och mozzarellasalladen samt toppa med zucchini och salsicciabullar. Riv över parmesan - NJUT!