
4-6 portioner
Köttbullar
800 g fläskfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
salt
vitpeppar
2 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad, smulad
1 msk lökpulver
Pasta
2-3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk röd pesto
400 g orzo eller annan pasta
6 dl vatten
2 dl grädde
1 buljongtärning
2 tsk torkad basilika
125 g mozzarella
2 dl finriven parmesanost
Köttbullar
Blanda alla ingredienser till en smidig färs och låt stå och svälla i 5-10 min.
Rulla färsen till köttbullar och stek i olivolja eller smör i en stekpanna.
Pasta
Lägg alla ingredienser utom ostarna i en stor stekpanna med höga kanter eller gryta med stor botten.
Koka upp, rör om, sänk värmen och rör runt i pastan ofta.
Tillsätt ev mer vatten om pastan suger åt sig mycket vätska.
Rör ner tärnad mozzarella och riven parmesanost när pastan känns genomkokt. Smaka av med salt och peppar.