top of page

Köttbullar och krämig orzo med tomat, basilika och grädde

4-6 portioner


Köttbullar

800 g fläskfärs

2 ägg

2 msk ströbröd

salt

vitpeppar

2 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad, smulad

1 msk lökpulver


Pasta

2-3 vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

3 msk röd pesto

400 g orzo eller annan pasta

6 dl vatten

2 dl grädde

1 buljongtärning

2 tsk torkad basilika

125 g mozzarella

2 dl finriven parmesanost

Köttbullar

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig färs och låt stå och svälla i 5-10 min.

  2. Rulla färsen till köttbullar och stek i olivolja eller smör i en stekpanna.


Pasta

  1. Lägg alla ingredienser utom ostarna i en stor stekpanna med höga kanter eller gryta med stor botten.

  2. Koka upp, rör om, sänk värmen och rör runt i pastan ofta.

  3. Tillsätt ev mer vatten om pastan suger åt sig mycket vätska.

  4. Rör ner tärnad mozzarella och riven parmesanost när pastan känns genomkokt. Smaka av med salt och peppar.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page