top of page

Knäckig blåbärspaj

500 g blåbär

1 msk potatismjöl

125 g smör

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl mörk sirap

2 dl havregryn

2 dl socker, gärna råsocker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Häll blåbären i en pajform och blanda med potatismjölet.

  3. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner grädde och sirap.

  4. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, blanda väl och häll smeten över blåbären.

  5. Grädda i ca 40 minuter i ugnen eller tills det bubblar ordentligt runt kanterna och pajen fått fin färg. Låt svalna lite och servera med en god vaniljsås.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page