top of page

Koreansk bulgogi

ca 6-8 portioner


Kött

1,2 kg fläskkarré eller entrécote, skuret i tunna strimlor

1 dl ljus soja

0,5 dl sesamolja

0,5 dl mirin

ev 2 msk ponzusås

5 vitlöksklyftor, pressade

2 msk socker


Gurksallad och böngroddssallad

2 msk ljus soja

1 msk sesamolja

2 tsk sesamfrön, ljusa och/eller svarta

lite goshugaru, koreanskt chilipulver

1 gurka

3 dl böngroddar


Picklad rödlök

1 stor rödlök

2 msk socker

3 msk rödvinsvinäger

lite salt


kokt jasminris

isbergssallad eller annan krispig sallad

mynta

koriander

kimchi

kewpie-majonäs, eller annan majonäs

srirachasås





  1. Köttet: Blanda marinaden: Soja, sesamolja, mirin, ponzu, vitlök och socker. Häll den över köttet och blanda väl. Låt marinera minst 30 min. Gärna några timmar eller över natten.

  2. Gurksallad och böngroddssallad: Skiva gurkan tunt och lägg i en skål. Lägg böngroddarna i en annan skål. Blanda dressingen: soja och sesamolja och häll över gurkan och groddarna. Strö över sesamfrön och goshugaru.

  3. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Häll över socker, vinäger och lite salt, blanda och låt stå i rumstemperatur. Sockret smälter efter ca 20 min. Blanda runt ett par gånger innan servering.

  4. Koka ris. Skär upp sallad, mynta och koriander och lägg på ett fat.

  5. Hetta upp en stekpanna och stek köttet på hög värme i omgångar. Fläskkött behöver vara helt genomstekt medan entrécote kan serveras lite rosa.

  6. Servera köttet med sallader, såser och kimchi. Njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page