
ca 6-8 portioner
Kött
1,2 kg fläskkarré eller entrécote, skuret i tunna strimlor
1 dl ljus soja
0,5 dl sesamolja
0,5 dl mirin
ev 2 msk ponzusås
5 vitlöksklyftor, pressade
2 msk socker
Gurksallad och böngroddssallad
2 msk ljus soja
1 msk sesamolja
2 tsk sesamfrön, ljusa och/eller svarta
lite goshugaru, koreanskt chilipulver
1 gurka
3 dl böngroddar
Picklad rödlök
1 stor rödlök
2 msk socker
3 msk rödvinsvinäger
lite salt
kokt jasminris
isbergssallad eller annan krispig sallad
mynta
koriander
kimchi
kewpie-majonäs, eller annan majonäs
srirachasås
Köttet: Blanda marinaden: Soja, sesamolja, mirin, ponzu, vitlök och socker. Häll den över köttet och blanda väl. Låt marinera minst 30 min. Gärna några timmar eller över natten.
Gurksallad och böngroddssallad: Skiva gurkan tunt och lägg i en skål. Lägg böngroddarna i en annan skål. Blanda dressingen: soja och sesamolja och häll över gurkan och groddarna. Strö över sesamfrön och goshugaru.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Häll över socker, vinäger och lite salt, blanda och låt stå i rumstemperatur. Sockret smälter efter ca 20 min. Blanda runt ett par gånger innan servering.
Koka ris. Skär upp sallad, mynta och koriander och lägg på ett fat.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet på hög värme i omgångar. Fläskkött behöver vara helt genomstekt medan entrécote kan serveras lite rosa.
Servera köttet med sallader, såser och kimchi. Njut!