top of page

4-6 portioner
4-6 bitar lax, 150 g per bit
fiskkrydda eller salt och peppar
1 gul lök
400 g risoni eller orzo
8 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 dl grädde
rivet skal och saft från en ekologisk citron
2 dl ärtor
riven parmesanost
Skär laxen i portionsbitar och stek på medelvärme i 10-12 minuter eller tills köttet känns fast. Krydda med valfri krydda.
Finhacka löken och fräs i lite rapsolja, gärna kallpressad, i en traktörpanna.
Tillsätt risoni/orzo och buljong. Sänk värmen till medelvärme. Rör ofta. Späd ev med mer vatten om mycket vätska kokar bort. Provsmaka risonin ett par gånger och tillsätt grädden när den är nästan genomkokt.
Smaka av med salt, peppar, citronsaft och rivet citronskal. Vänd ner ärtor och riven parmesanost precis innan servering.
bottom of page