top of page

Krämig pasta risoni med citron och lax

4-6 portioner


4-6 bitar lax, 150 g per bit

fiskkrydda eller salt och peppar


1 gul lök

400 g risoni eller orzo

8 dl grönsaks- eller hönsbuljong

2 dl grädde

rivet skal och saft från en ekologisk citron

2 dl ärtor

riven parmesanost

  1. Skär laxen i portionsbitar och stek på medelvärme i 10-12 minuter eller tills köttet känns fast. Krydda med valfri krydda.

  2. Finhacka löken och fräs i lite rapsolja, gärna kallpressad, i en traktörpanna.

  3. Tillsätt risoni/orzo och buljong. Sänk värmen till medelvärme. Rör ofta. Späd ev med mer vatten om mycket vätska kokar bort. Provsmaka risonin ett par gånger och tillsätt grädden när den är nästan genomkokt.

  4. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och rivet citronskal. Vänd ner ärtor och riven parmesanost precis innan servering.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page