top of page

Krämiga kycklingenchiladas med salsa verde

4-6 personer

Ugn 200 grader


800 g kycklinglårfilé

1 stor gul lök

1 stor paprika, valfri färg

1 msk lökpulver

1 msk vitlökspulver eller färsk, pressad vitlök

2 msk paprikapulver

2 dl creme fraiche

ca 10 st tortillabröd

2 dl salsa verde

2 stora tomater

3 dl riven ost


salsa

gräddfil

guacamole

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Strimla kycklingen och stek den i olja eller smör så den får fin färg.

  3. Tillsätt strimlad lök och paprika och låt även det få färg.

  4. Krydda med lök-, vitlök- och paprikapulver. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

  5. Låt kycklingröran bli genomvarm. Fördela den sedan på ca 10 tortillabröd. Rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast, smord form. Ev sås i botten av stekpannan kan man hälla över.

  6. Häll salsa verde över.

  7. Tärnad tomaterna och strö den och osten över. Gratinera i ugnen tills enchiladan har fått fin färg. Servera med gräddfil, salsa, guacamole och en sallad.


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page