
4-6 personer
Ugn 200 grader
800 g kycklinglårfilé
1 stor gul lök
1 stor paprika, valfri färg
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver eller färsk, pressad vitlök
2 msk paprikapulver
2 dl creme fraiche
ca 10 st tortillabröd
2 dl salsa verde
2 stora tomater
3 dl riven ost
salsa
gräddfil
guacamole
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingen och stek den i olja eller smör så den får fin färg.
Tillsätt strimlad lök och paprika och låt även det få färg.
Krydda med lök-, vitlök- och paprikapulver. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Låt kycklingröran bli genomvarm. Fördela den sedan på ca 10 tortillabröd. Rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast, smord form. Ev sås i botten av stekpannan kan man hälla över.
Häll salsa verde över.
Tärnad tomaterna och strö den och osten över. Gratinera i ugnen tills enchiladan har fått fin färg. Servera med gräddfil, salsa, guacamole och en sallad.
