top of page

Krispig kyckling med örtig pasta Alfredo och citron

4-6 personer


1 kg kycklingfilé, svensk och gärna KRAV-godkänd

3 dl vetemjöl

2 ägg + lite vatten

5 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd

olja och smör att steka i


4-6 portioner färsk pasta

3 dl vispgrädde

2 dl riven parmesanost


citronklyftor

tomater

mozzarellaost

avokado

  1. Skär kycklingen på längden så filéerna blir hälften så tjocka.

  2. Häll vetemjöl på en tallrik, vispa upp äggen med vatten i en annan tallrik och häll upp ströbröd i en tredje tallrik.

  3. Använd en gaffel och doppa varje kycklingbit först i mjöl, sedan ägg och till sist ströbröd. Lägg upp den panerade kycklingen på en tallrik eller plastskärbräda.

  4. Hetta upp en stor stekpanna till medelvärme och tillsätt rikligt med olja och en klick smör. Stek några kycklingbitar i taget så de får lite färg. Låt till slut alla kycklingbitar ligga i stekpannan samtidigt på svag värme för att bli ordentligt genomstekta. Ät inte otillagad kyckling och var noga med kökshygienen vid tillagningen.

  5. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

  6. Häll grädden i en kastrull och hetta upp så den nästan kokar. Dra ner värmen och tillsätt sedan riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera kycklingen med pastan, såsen citronklyftor och skivade tomater, mozzarella och avokado. Hugg in och njut!


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page