top of page

Kycklingchili med bönor och ris

4-6 portioner 

800 g kycklinglårfilé 

1 gul lök

Vitlök

2 dl svarta bönor 

2 msk paprikapulver 

1 msk spiskummin, malen

1-2 kycklingbuljongtärningar eller 3 dl hemgjord kycklingbuljong 

2 dl grädde

1 röd paprika

  1. Strimla kycklinglårfilé. Hacka löken och skala vitlöken. 

  2. Fräs kycklingen i olja i en gryta så den får fin färg. Tillsätt lök och pressad vitlök. Låt fräsa med en stund. 

  3. Tillsätt bönor, paprikapulver, spiskummin, kycklingbuljong och grädde. Späd ev med vatten till önskad konsistens. 

  4. Sjud grytan på medelvärme i ca 15 min. Koka under tiden ris. 

  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera med ris, sallad och gärna lite inlagd chili och surkål. 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page