top of page

Lättbakade bagels

Fyll med t ex rökt lax, färskost och örter eller en riktigt god ost, skinka och grönsaker. 


Ugn 225 grader

ca 30 st​

50 g jäst1 l vatten, ljummet, ca 37 grader

1 dl sirap

1 msk salt

3 dl grahamsmjöl

22 dl vetemjöl

1 uppvispat äggfrön eller kryddblandning att strö på


1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt sirap och salt. 

2. Rör ner mjölet lite i taget till det bildats en sammanhållen deg. Degen behöver inte knådas.

3. Låt jäsa i rumstemperatur i 1,5-2 timmar eller i kylskåp över natten.

4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämna bitar. Rundriv, d v s forma en jämn boll mot underlaget. Gör ett hål i mitten av degbollen. 

5. Sätt på ugnen och vispa upp ett ägg med lite vatten i en skål.

6. Koka upp vatten i en vid kastrull eller traktörpanna. Koka 4-5 bagels åt gången i 2-3 minuter. Lägg på plåt.

7. Pensla bagels med uppvispat ägg och strö valfria frön eller kryddblandning ovanpå.

8. Grädda i ugn, ca 12-15 minuter eller tills bröden fått fin färg.

9. Låt svalna, ät och njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page