
4-6 personer
400 g äggnudlar
2 msk misopasta, ljus
1 msk sesamfrö
0,5 dl ljus soja
1 msk sesamolja
2 msk risvinäger
chiliflakes
1 morot
200 g champinjoner
2 salladslökar
1 paprika, valfri färg
2 stora nävar färsk spenat
färsk koriander
500 g räkor, skalade, valfri sort, gärna msc-märkta
2 msk sweet chili-sås
2 vitlöksklyftor
dumplings, valfri sort
Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Kallspola dem direkt när de är färdigkokta. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
Blanda misopasta, sesamfrö, soja, sesamolja och risvinäger i en stor skål. Dressingen ska bli helt slät.
Skala och strimla moroten, skiva champinjonerna tunt, strimla salladslöken och paprikan tunt, hacka spenaten. Vänd ner grönsakerna och nudlarna i dressingen. Strö rikligt med koriander över och kanske lite chiliflakes.
Stek räkorna i olja tillsammans med vitlök. Häll på slutet över sweet chili-sås.
Stek dumplings.
Servera nudelsalladen med räkor och dumplings. Njut!