top of page

Miso- och sesamnudlar med chiliräkor och dumplings

4-6 personer


400 g äggnudlar

2 msk misopasta, ljus

1 msk sesamfrö

0,5 dl ljus soja

1 msk sesamolja

2 msk risvinäger

chiliflakes

1 morot

200 g champinjoner

2 salladslökar

1 paprika, valfri färg

2 stora nävar färsk spenat

färsk koriander


500 g räkor, skalade, valfri sort, gärna msc-märkta

2 msk sweet chili-sås

2 vitlöksklyftor


dumplings, valfri sort


  1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Kallspola dem direkt när de är färdigkokta. Låt rinna av ordentligt i durkslag.

  2. Blanda misopasta, sesamfrö, soja, sesamolja och risvinäger i en stor skål. Dressingen ska bli helt slät.

  3. Skala och strimla moroten, skiva champinjonerna tunt, strimla salladslöken och paprikan tunt, hacka spenaten. Vänd ner grönsakerna och nudlarna i dressingen. Strö rikligt med koriander över och kanske lite chiliflakes.

  4. Stek räkorna i olja tillsammans med vitlök. Häll på slutet över sweet chili-sås.

  5. Stek dumplings.

  6. Servera nudelsalladen med räkor och dumplings. Njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page