top of page

Picklad slanggurka

Hos Amos och Vilda snabbpicklar vi gärna gurka, d v s man använder slanggurka och lägger den direkt i en ett-två-tre-lag gjord på ättika, socker, vatten, och inte i en saltlag först.

Skölj slanggurka och skiva den i lite tjockare skivor. På bilden har jag använt en vågig kniv jag hittat i en asiatisk mataffär för att få det fina vågmönstret. Lägg gurkan i en burk tillsammans med lite senapsfrö och dill. Koka sedan en ättikslag med en del ättika, 12%, två delar socker och tre delar vatten. Låt lagen svalna till rumstemperatur innan den hälls över gurkan. Sätt på lock och förvara kallt. Den kan ätas nästan direkt. Hållbarheten är ca 2-4 veckor. Kanske ännu längre. Prova!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page