top of page

4-6 portioner
Ugn: 200 g
500 g lammfärs
1 gul lök
250 g champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
3 dl mjölk
timjan
2 köttbuljongtärningar
salt och peppar
500 g potatis, skalad och tunt skivad
lite riven ost
Fräs lammfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt hackad gul lök, finhackad vitlök och skivade champinjoner. Låt allt fräsa en stund så det får lite färg.
Tillsätt grädde, mjölk, timjan och buljong. Låt såsen koka ihop en stund och späd ev med lite vatten om mycket vätska kokar bort. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skivad potatisen tunt. Lägg den i en form.
Häll lammfärssåsen över potatisen, blanda runt och strö riven ost över.
Gratinera i ugn i 30 min eller tills potatisen är mjuk.
bottom of page
