top of page

Potatis- och lammfärsgratäng

4-6 portioner


Ugn: 200 g

500 g lammfärs

1 gul lök

250 g champinjoner

2-3 vitlöksklyftor

2 dl grädde

3 dl mjölk

timjan

2 köttbuljongtärningar

salt och peppar

500 g potatis, skalad och tunt skivad

lite riven ost

  1. Fräs lammfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt hackad gul lök, finhackad vitlök och skivade champinjoner. Låt allt fräsa en stund så det får lite färg.

  2. Tillsätt grädde, mjölk, timjan och buljong. Låt såsen koka ihop en stund och späd ev med lite vatten om mycket vätska kokar bort. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skala och skivad potatisen tunt. Lägg den i en form.

  4. Häll lammfärssåsen över potatisen, blanda runt och strö riven ost över.

  5. Gratinera i ugn i 30 min eller tills potatisen är mjuk.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page